WIE BEN IK

Mijn naam is Astri Skarveland (1960). Ik heb langer dan 30 jaar ervaring met honden in alle soorten en maten. Van rustige snuffelaars tot fanatieke jagers, van keffende schoothonden tot eigenzinnige doerakken.

HUS LUPA astri.jpg

Het is prachtig om te zien hoe honden zich ontwikkelen in een roedel..

Als kind liep ik al met veel honden uit de buurt en was ik actief in de weer met allerlei andere dieren.

Ik vind gedrag van honden heel boeiend. Ik heb veel van honden geleerd, over hun gedrag en over mezelf. 

Ik ben me gaan verdiepen in hoe honden communiceren met elkaar en de omgeving en hoe we daar op kunnen inspelen. En hoe we de hond kunnen helpen wanneer deze communicatie tot problemen leidt in hun dagelijks leven.

 

Ik werk vanuit een holistische visie; het totaalplaatje en trainings- en beloningsvrij. Tijdens het wandelen met de groep staat de onderlinge communicatie centraal en help ik honden ontspannen te communiceren. 

Voor mij blijft wandelen met de honden een heerlijke bezigheid ongeacht het weer. Lekker genieten van de honden die rennen, snuffelen, spelen en zwemmen.

 

Naast mijn hondenuitlaatservice (sinds 2009) in Rotterdam ben ik nu ook bezig met het coachen/begeleiden van hond en baas op basis van bovengenoemde visie.

HONDENGEDRAGSTHERAPIE EN COACHING

LUPA biedt buiten de wandelingen nu ook coaching van uw hond aan.

OPLEIDINGSINFORMATIE

  • Mens en Hond in Balans. Angelique Kuyk, 2017 

  • Belonings- en Trainingsvrij werken met honden. Petra Driessen. Deel 1, 2017 en deel 2, 2018 

  • Speuren, 2019

BEELDEND KUNSTENAAR

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werkster. Tegenwoordig werk ik naast LUPA als beeldend kunstenaar. Ik heb een eigen atelier en maak met klei zowel organisch gevormde beelden als figuratief werk, zoals beelden van honden. Tevens vilt ik met schapenwol o.a. hoeden en lampenkappen.